About This Project

Всяка година един от най-уютните български градове – Пловдив, става домакин на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. Неподражаемата смесица от етноси и култури превръща града в екзотично място, пресечна точка и пространство на взаимодействие на различни влияния в социалната и архитектурната среда. Фестивалът добавя към натрупаните културни и исторически пластове своето остро чувство за съвременност, като създава още едно времево измерение на интензивно преживяване на настоящето през изкуство.

Селекцията включва едни от най-интересните танцови компании и хореографи от световната сцена, които демонстрират различията и многообразието на идеите за танц в момента.

 

ONE DANCE WEEK започва съществуването си през 2008 г. като първоначално се случва в София под наименованието Sofia Dance Week. Следвайки политикате за децентрализация на културния живот, екипът на фестивала предприема смелата и вдъхновяваща стъпка встрани от центъра, за да подкрепи Пловдив за културна столица на Европа 2019. След девет успешни издания фестивалът съумява да създаде своя публика и да се превърне в марка за сигурно артистично качество.

Date

20 November

Category
Фестивали