Хо Йон Ким

Category
Пърформанси
Tags
onedanceweek, шестградуса
About This Project

6 ГРАДУСА

Пагубността на човешките действия за природата

 

За създателите:

Хо Йон Ким и До Хлангджу са завършили заедно Корейския национален университет за изкуства в майсторски клас, като след това и двамата започват да се занимават усилено с хореография на съвременни танцови пърформанси. Творческото им развитие върви доста паралелно, като първоначално са танцьори в Derniere minute Company и могат да бъдат видени в „Операционен театър“ на Пиер Ригал. От 2013 г. обаче и Хо Йон Ким и До Хлангджу стават част от Korea National Contemporary Dance Company.

Хо Йон Ким и До Хлангджу участват в съвременни театрални представления като „Bul Ssang“, „Already not yet“ от Ан Ае Сун, „In thin air“ от Идит Херман и „ByeokOhGeumhOhaak” от Хонг Сеунг Йеоп. Създават и хореография за свой самостоятелни проекти и участват в редица фестивали. Хо Йон Ким представя спектакъла създава концепцията зад „The something exists“, който участва на Young Choreographer Festival и съответно на „6 degrees“ – Seoul International Choreography Festival, който ще може да бъде видян в програмата на One Dance Week. В същото време До Хлангджу създава „The table“, който може да бъде видян на Korea International Modern Dance Festival. Хо Йон Ким и До Хлангджу имат изключително модерен поглед върху живота, възприет и през корейската ценностна система, и точно това може да бъде видяно в творбите им.

За спектакъла: 

6 градуса е съвременен танцов спектакъл, който проследява един изключително драматичен наратив. Затоплянето на климатичната система включва увеличение на глобалните средни температури на въздуха и океанските води, топене на снегове и ледове и повишаване на глобалното средно морско равнище. Тези промени са предизвикани в най-голяма степен от парникови газове в резултат от човешката дейност на земята. В този смисъл човекът е единственото същество, което може да причини глобални промени в природата, а максималното увеличение на средната температура може да бъде само 6 градуса, преди да бъде достигнат лимита на оцеляването.

+++++++++++++++++++++++++

Времетраене: 25 мин., без антракт

Хореография: Хо Йон Ким

Танцьори: Хо Йон Ким, До Хлангджу

Година: 2013

Снимки от спектакъла може да видите тук.

© Фелия Барух.

 

Събитието се осъществява със съдействието на Лидл България.